Το μυστικό των Σταυροφόρων - Napier, Bill (Φυτράκη, 2008)
Ο Χάρι Μπλέικ προτιμά μια ήσυχη ζωή. Ως έμπορος αρχαίων χαρτών σε μια μικρή αγγλική κωμόπολη, σπάνια ξεστρατίζει από μια ήρεμη, απλή ρουτίνα. Αλλά όταν ένας τοπικός γαιοκτήμονας του ζητά να εκτιμήσει ένα ημερολόγιο τετρακοσίων ετών και στη συνέχεια δολοφονείται με άγριο τρόπο, η γαλήνη του Χάρι θρυμματίζεται. Αυτό που περιέχει το σκονισμένο ημερολόγιο είναι θέμα ζωής και θανάτου; Γιατί κάποιος προθυμοποιείται να πληρώσει στον Χάρι μια ολόκληρη περιουσία, προκειμένου να πάρει το ημερολόγιο; Για να ξεσκεπάσει τα μυστήρια, αναζητά τη βοήθεια της Ζολά Καν, ιστορικού με ειδίκευση στη ναυτική ιστορία. Τα ίχνη του ημερολογίου τους οδηγούν σε έναν κόσμο θανατηφόρων συνωμοσιών της ελισαβετιανής περιόδου και το νήμα της ιστορίας τους μεταφέρει χίλια χρόνια πίσω στο παρελθόν, όπου ανάμεσα σε θρησκευτικές ίντριγκες φτάνουν στις αιματοβαμμένες σταυροφορίες και στη μυστική τοποθεσία ενός αρχαίου ιερού κειμηλίου. Θα καταφέρουν ο Χάρι και η Ζολά να βρουν το χαμένο κομμάτι ενός επουράνιου παζλ που προσελκύει μερικούς ιδιαίτερα βίαιους και αποφασιστικούς αντιπάλους; Το ταξίδι τους τους μεταφέρει στην όμορφη νήσο της Τζαμάικα στη Καραϊβική, αλλά οι σκοτεινές σκιές μακραίνουν, καθώς διακυβεύονται εκατομμύρια δολάρια και ένα τρομοκρατικό σχέδιο που θα προκαλέσει τον πόλεμο μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών χωρών...