Το εικονοστάσι της Εσπεράντσα - Escandon, Maria Amparo (Ωκεανίδα, 1999)
Η μαγική ιστορία της Εσπεράντσα είναι ένα ύμνος στη μητρική αγάπη. Όταν ο αγαπημένος της άγιος εμφανίζεται μπροστά της για να της πει ότι η κόρη της η Μπλάνκα δεν πέθανε ,όπως της λένε στο νοσοκομείο, αλλά είναι ζωντανή και μάλλον έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης παιδικής πορνείας. Η Εσπεράντσα ξεκινάει αποφασισμένη να βρει την κόρη της, μια οδύσσεια στα πορνεία από το Μεξικό μέχρι το Λος 'Αντζελες. Ένα ταξίδι που θα είναι καθοριστικό για την ζωή τόσο της όμορφης μάνας όσο και της κόρης.