Αλφόνς Μυσά, 1860-1939 : δάσκαλος της Αρ Νουβώ - Ulmer, Renate (Taschen : Γνώση, 2005)
Η τέχνη του Μυσά ξελογιάζει. Οι χαριτωμένες γυναίκες του, τα λεπταίσθητα χρώματά του και το διακοσμητικό ύφος του λειτουργούν σαν απροκάλυπτος πειρασμός.