Το σύμπλεγμα του Κάιν - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας ;)
Στο ήσυχο περιβάλλον μιας Πανσιόν, θα αρχίσουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα, διάφορα αντικείμενα θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Ανάμεσα σ' αυτά ένα παπούτσι χορού, ένα στηθοσκόπιο, ένα βιβλίο μαγειρικής και ένα δαχτυλίδι με διαμάντια που θα ξαναβρεθεί αργότερα μέσα σ' ένα πιάτο σούπας. Να ένα πρόβλημα για τα "φόντα" του Ηρακλή Πουαρό, τη στιγμή που μια μικρούλα οικότροφος, αφήνοντας πίσω της ένα σύντομο σημείωμα, θα αποφάσιζε να τερματίσει τη ζωή της, παίρνοντας μια ισχυρή δόση μορφίνης.