Όλυμπος = Olympus : μύθος και φως = myth and light - Μαρουσούλης, Αιμίλιος (Ντουντούμης, 1999)
Το φωτογραφικό άλμπουμ του Ολύμπου είναι καρπός μιας μακρόχρονης, έντονης ορειβατικής δραστηριότητας με τη ματιά ενός ορειβάτη, ερασιτέχνη φωτογράφου, που προσπάθησε να αναδείξει την ανώτερη φύση με τη δύναμη του φωτός. Αποτελεί συνθετική και ταυτόχρονα αναλυτική περιγραφή του βουνού σε όλες τις εποχές του έτους με όλα τα χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς: ανατομία των κορυφών, χλωρίδα, πανίδα, καταφύγια και τα μοναδικά σημεία πολιτισμού τα μοναστήρια. Είναι η αισθητική ματιά που αγκαλιάζει το μυθικό βουνό, το οποίο αποτελεί σύμβολο και δικαίως έχει χαρακτηρισθεί παγκόσμιο μνημείο της φύσης. Ενα οπτικό ερέθισμα από το μεγαλείο της φύσης, αφορμή προσωπικών αναζητήσεων, ονειροπόλησης, αποστασιοποιημένης προσέγγισης της αρμονίας...