Χανιά 1898-2008 : ύπατοι αρμοστές, γενικοί διοικητές, νομάρχες - Βαρουχάκης, Αντώνης Μ. (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, 2009)
Αποπερατώθηκε το 1903, επί Κρητικής Πολιτείας και από τότε χρησιμοποιείται για τη στέγαση των διοικητικών και δικαστικών Υπηρεσιών. Εκτός από έδρα της Νομαρχίας χρησιμοποιήθηκε και ως έδρα της Γενικής Διοικήσεως Κρήτης όσο χρονικό διάστημα λειτουργούσε ο θεσμός και τα Χανιά ήταν πρωτεύουσα του νησιού.