Τεκμήριο αθωότητας : μυθιστόρημα - Κώτσιας, Τηλέμαχος, 1951- (Κέδρος, 2007)
Ο καθηγητής Σπύρος Νικολάου, διαπρεπής χειρουργός στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διώκεται για χρηματισμό. Ο Αλβανός Αριάν καταγγέλει ότι ο γιατρός τού ζήτησε χρήματα προκειμένου να προγραμματίσει άμεσα την εγχείρηση της πεθεράς του, μιας πικάντικης γυναίκας που ερωτοτροπεί με τους πάντες. Η υπόθεση παίρνει υπερβολικά μεγάλη δημοσιότητα. Ο γιατρός διασύρεται. Ο γάμος του περνάει σοβαρή κρίση. Οι φιλοδοξίες του να μετατεθεί στην Αθήνα δέχονται ισχυρό πλήγμα. Η καλά τακτοποιημένη ζωή του ανατρέπεται. Συμφέροντα, παράνομοι έρωτες, ένοχα μυστικά και καταστροφικά πάθη. Το παράλογο και η υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις.