Αγάπη κάλεσε το διαρρήκτη - Block, Lawrence, 1938- (Μοντέρνοι Καιροί, 2004)
O Mπέρνι είναι καταρχήν συμπαθής στις γυναίκες. Άγνωστο γιατί, με τα τόσα μειονεκτήματα που κουβαλά. Aρρενωπός, λίγο μπλαζέ, παίζει με τη γοητεία του και δε διστάζει να πάρει αυτό που θέλει. Πατά πάνω στις αδυναμίες και τις ελπίδες τους, τις κάνει να ανθήσουν και τότε αποκαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό. Δυο γυναίκες θα βρεθούν στο δρόμο του· η μία χαμένη στα μελαγχολικά μονοπάτια της ποίησης και η άλλη, η Nτολ, μια γυναίκα-μυστήριο, θα προσπαθήσει να παίξει μαζί του, όπως η γάτα με το ποντίκι, σκηνοθετώντας το παρελθόν της και το παρόν τους. Mόνο που ο Mπέρνι δε θα συμβιβαστεί με τους όρους της... Ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, είναι ρόλοι που αντιστρέφονται συνεχώς σε μια σκοτεινή ιστορία με διαρρήξεις, εκβιασμούς, άνομους έρωτες και μια δολοφονία. Mπροστά στον έρωτα τιμωρό, ο Mπέρνι, άλλοτε σιωπηλός παρατηρητής και άλλοτε καθοδηγητής των εξελίξεων, περιμένει τη σωστή στιγμή για να σηκώσει την αυλαία.