Τα μυστήρια του Καθεδρικού Ναού της Σαρτρ - Charpentier, Louis, 1905-1979 (Αναζητώντας ;)
Χτισμένος πάνω σ' ένα γήλοφο της Σαρτρ, προαιώνιος τόπος προσκυνήματος απ' όλη την Ευρώπη, υψώνει μεγαλόπρεπα τους θαυμάσιους τρούλος του ο καθεδρικός ναός της Σαρτρ. Πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον τρόπο της κατασκευής του. Πως κατόρθωσαν οι άνθρωποι της βάρβαρης μεσαιωνικής εποχής να πετύχουν αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής την απόλυτη ακρίβεια του προσανατολισμού, το ανεπανάληπτο συνταίριασμα της καλλιτεχνικής και της θρησκευτικής έξαρσης;