Καπνός και κάπνισμα : ένα πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα : ιστορικά στοιχεία, δοξασίες, δογματισμοί, υπερβολές και αλήθειες - Δοδόπουλος, Σοφοκλής Χρ. (Σταμούλης Αθ., 2004)
Η εργασία αυτή περιλαμβάνει την ιστορική, οικονομική, κοινωνική και εθνική σημασία της καπνοκαλλιέργειας, μεταποίησης και εμπορίας του καπνού. Ακόμη περιλαμβάνει την ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική, φιλοσοφική ως και τη θρησκευτική ανάλυση της καπνιστικής συνήθειας των ανθρώπων που τόσα της καταμαρτυρούν και τόσο επιμένει και αντιστέκεται στην οργανωμένη πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο αντικαπνιστική προσπάθεια.