Οι ινδιάνοι των πεδιάδων της βόρειας Αμερικής : εθνογραφία και ιστορία - Schier, Gertrud D.; Αθανασιάδου, Λία; Παναγιωτοπούλου, Δανάη (Κοινωνικές επιστήμες / Πολιτισμική Ανθρωπολογία, 2006)
Οι Ινδιάνοι των Πεδιάδων είναι το πρότυπο για την αντίληψη και την εικόνα που έχουμε για τους «Ινδιάνους»: έφιπποι πολεμιστές και κυνηγοί του αγριοβούβαλου. Αυτός ο πολιτισμός, όμως, διατηρήθηκε μόνο δύο αιώνες, από την εισαγωγή του αλόγου κατά τον 17ο αιώνα έως την εξαφάνιση του βούβαλου τον 19ο αιώνα.