Το άλογο και το αγόρι του - Lewis, Clive Staples, 1898-1963 (Το χρονικό της Νάρνια, 2008)
Η Νάρνια... όπου τα άλογα μιλούν... όπου συνεχώς εξυφαίνονται συνωμοσίες... όπου η μοίρα προσμένει. Σε ένα απεγνωσμένο ταξίδι, δύο φυγάδες συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Αν και το μόνο που θέλουν είναι να ξεφύγουν απ΄τη σκληρή ζωή τους, σύντομα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τρομερής μάχης. Είναι η μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα τους αλλά και το πεπρωμένο της ίδιας της Νάρνια. Η σημαντικότερη και δημοφιλέστερη σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού για παιδιά. Η σειρά που κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία από το 1949, όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Η πρώτη ταινία που βασίστηκε στη σειρά, Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα, παίχτηκε στους κινηματογράφους το 2005. Η δεύτερη ταινία, Ο Πρίγκιπας Κασπιανός, το 2008. Η τρίτη ταινία, Ο Ταξιδιώτης της Αυγής, το 2010. Ήδη ετοιμάζονται οι δύο επόμενες ταινίες.