Μαρτυρίες για τον Αντώνη Σαμαράκη - Νιάρχος, Θανάσης Θ., 1945- (Καστανιώτης, 2000)
Με βαθιά τιμή και ευγνωμοσύνη για αυτούς που έγραψαν και ετοίμασαν τις Μαρτυρίες. Και, φυσικά, για τον Θανάση Καστανιώτη και τον Θανάση Νιάρχο. Είναι μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση να βλέπω το βιβλίο. Πού να φανταστώ κάτι τέτοιο ξεκινώντας το 1954 την προσπάθειά μου. Τη χαρά μου σκιάζει η απουσία από τη ζωή των αγαπημένων μου Ματθαίου Μουντέ και Γιώργου Χειμωνά. Αντώνης Σαμαράκης