Εβραϊκή ιστορία, εβραϊκή θρησκεία : το βάρος τριών χιλιάδων χρόνων - Shahak, Israel (Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2008)
Τη στιγμή που ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός καταγγέλλεται στη Δύση, ο εβραϊκός παραμένει στο απυρόβλητο. Σ' αυτό το έργο, το οποίο έχει υμνηθεί ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει οξύτατες αντιπαραθέσεις, ο Ισραήλ Σαχάκ, προβαίνει σε μια προκλητική μελέτη για την έκταση στην οποία το "κοσμικό" κράτος του Ισραήλ έχει διαμορφωθεί υπό την επίδραση θρησκευτικών ορθοδοξιών, οι οποίες έχουν δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες. Μέσα από την μελέτη του Ταλμούδ και του ραβινικού δικαίου, ο Σαχάκ υποστηρίζει ότι οι ρίζες του εβραϊκού σωβινισμού και του θρησκευτικού φανατισμού θα πρέπει να κατανοηθούν άμεσα, προτού να είναι πολύ αργά.