Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού και οι τρεις πρώτες μεταφράσεις του = The Hymn to Liberty by Dionysios Solomos and the first three translations - Τικτοπούλου, Κατερίνα (Βουλή των Ελλήνων : Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 1999)
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της έκδοσης Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού και οι ξενόγλωσσες μεταφράσεις του η Βουλή των Ελλήνων ζήτησε από το Κ.Ε.Γ. μια συντομότερη και πολυτελέστερη μορφή έκδοσης ευρωπαϊκής εμβέλειας. Για τον σκοπό αυτό το Κ.Ε.Γ. εκπόνησε μια δίγλωσση (ελληνική-αγγλική) έκδοση, η οποία περιέχει τις τρεις πρώτες ιστορικές και φιλελληνικές μεταφράσεις του Ύμνου σχολιασμένες, συνοπτικό πίνακα των υπόλοιπων γνωστών έως σήμερα μεταφράσεων και εικονογράφηση.