Νεοελληνική φιλοσοφία = Modern Greek philosophy : από την έρευνα των πηγών στην προβολή των δεδομένων : το Εργαστήριο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας στην ψηφιακή κοινωνία - Πέτσιος, Κωνσταντίνος Θ. (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2007)
Στις σελίδες που ακολουθούν ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη λειτουργία του Εργαστηρίου, όπως μετονομάσθηκε το Κέντρο, για το ιστορικοφιλοσοφικό, γραμματολογικό και εικαστικό περιεχόμενο των συλλόγων του, για το εκδοτικό του πρόγραμμα, καθώς και για τη συμβολή του στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και την έρευνα της Νεοελληνικής Φιλοσοφίας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι με την υλοποίηση του Προγράμματος "Ανάπτυξη ολοκληρωμένων πρωτογενών ψηφιακών συλλογών ιστορικοφιλοσοφικού περιεχομένου και διαδικτυακή τους προβολή: "Ελληνομουσείον", που συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από εθνικούς πόρους, κατέστη εφικτή η ηλεκτρονική καταλογογράφηση των φιλοσοφικών έργων που απόκεινται στο Εργαστήριο μας και η ψηφιοποίηση ενός μεγάλου μέρους παλαίτυπων κειμένων και συναφούς βιβλιογραφίας. Με τη διαδικτυακή προβολή των δεδομένων που έχουν αποθησαυρισθεί και ιδιαιτέρως με τη θεωρητική τεκμηρίωσή τους είναι εμφανές ότι το Εργαστήριο εισέρχεται σε μία νέα ερευνητική περίοδο, κατά την οποία μεγιστοποιείται η επιστημονική διάδραση. Με την ιστοσελίδα του εργαστηρίου μορφοποιείται ένας καινοτόμος δίαυλος ψηφιακής επικοινωνίας ανάμεσα στους μελετητές, οι οποίοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν επιστημονικώς έγκυρο προσανατολισμό στο πεδίο της νεοελληνικής φιλοσοφίας και τη δυνατότητα να διαλεχθούν με θεωρητικές προσεγγίσεις που προέρχονται από τη γραφίδα ερευνητών με αναγνωρισμένο το "τεκμήριο αρμοδιότητας" στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.