Μαμά, κόψε το κήρυγμα, κι εσύ, μπαμπά, επίσης. - Τζωρτζακάκη, Κική (Παιδαγωγική, ψυχολογία, 2007)
Η επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια και τις οικογένειες συχνά μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Κι όμως, αυτό το όνειρο η συγγραφέας μάς αποκαλύπτει πώς να το κάνουμε πραγματικότητα. Με απλότητα και σαφήνεια μας οδηγεί στα βάθη της δυσκολίας και μας βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και τους άλλους. Μας δείχνει πώς να πλησιάσουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Όπως λέει: η ανατροφή των παιδιών είναι μια τέχνη που μπορεί να διδαχτεί.