Οι εφευρέσεις : που άλλαξαν τον κόσμο - Lafferty, Peter (Πανόραμα, 1998)
Μπορείτε να φανταστείτε πώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν πραγματοποιηθούν οι σημαντικότερες "Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο"; Το συναρπαστικό βιβλίο "Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο" από τη νέα σειρά Πανόραμα σάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, για να παρακολουθήσετε κάθε βήμα της ανθρώπινης προόδου στον τομέα των εφευρέσεων. Από την κατασκευή των πρώτων λίθινων εργαλείων και του τροχού έως την επανάσταση της τυπογραφίας και από την αξιοποίηση του ατμού και του ηλεκτρισμού έως τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο άνθρωπος αποδεικνύει κάθε μέρα το μεγαλείο της ευφυΐας του. Μέσα από ζωντανές εικονογραφήσεις και ιστορικά στοιχεία, συνειδητοποιούμε πόσο "Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο" έχουν επηρεάσει την επιστήμη, την επικοινωνία και την καθημερινή ζωή μας