Τα πλοία : ταξίδι στις θάλασσες του χρόνου - MacDonald, Fiona, 1958- (Πανόραμα, 1999)
Γνωρίστε όλα τα πλωτά μεταφορικά μέσα, από τις πρωτόγονες σχεδίες ως τα σύγχρονα υπερωκεάνια, και δείτε πώς κατασκευάζονταν και ποιες ανάγκες εξυπηρετούσαν. Επιβιβαστείτε σε πλοία των Βίκινγκ και σε αρχαίες ελληνικές τριήρεις και θαυμάστε τα πλοία που δοξάστηκαν σε ιστορικές ναυμαχίες. Γνωρίστε τους τρόπους ναυπήγησης διαφορετικών μοντέλων και διασχίστε τις θάλασσες που θα σας οδηγήσουν σε μέρη άγνωστα και μακρινά! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)