Η τρικυμία - Shakespeare, William, 1564-1616 (Δωδώνη, 1998)
Η όλη δραματουργική τεχνική του έργου δεν μοιάζει με κανένα άλλο έργο του μέγιστου Αγγλου τραγικού ποιητή, σε ύφος, σε σκηνική δράση, σε διαγραφή χαρακτήρων, σε περιγραφές, σε σκηνές φρίκης και αιματοχυσίας. Όλη η δράση ξετυλίγεται πάνω στο νησί του γέρο-Πρόσπερου, του φιλοσοφημένου και μειλίχιου κεντρικού ήρωα που, ζώντας απομονωμένος πάνω στο νησί του, με τη συντροφιά της πανέμορφης κόρης του Μιράντας, του ανθρωπόμορφου, πρωτόγονου Κάλιμπαν και του αερικού, του Αριελ, δέχεται τους επισκέπτες του πλοίου που προσαράζει εκεί.