Οι τρεις σωματοφύλακες - Dumas, Alexandre, 1802-1870 (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη ;, 1994)
Το κλασικό αυτό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά είναι ένα από τα πιο γνωστά και συναρπαστικά μυθιστορήματα περιπέτειας για παιδιά και νέους. Μεταφέρει τον αναγνώστη στην ιπποτική εποχή της γαλλικής ιστορίας, στα χρόνια του νεαρού βασιλιά Λουδοβίκου ΙΓ΄, που την εξουσία του περιόριζε η δράση του δαιμόνιου καρδινάλιου και πρωθυπουργού του, Ρισελιέ. Οι τρεις γενναίοι σωματοφύλακες του βασιλιά Άθως, Πόρθος και Άραμης, μαζί με τον ήρωα του βιβλίου και φίλο τους Ντ Αρτανιάν, όλοι τους άριστοι ξιφομάχοι, υπερασπίζονται με πάθος το βασιλιά και τη βασίλισσά τους μονομαχώντας συχνά με τους σωματοφύλακες του Ρισελιέ, από την οργή του οποίου σώζονται κάθε φορά με τη βοήθεια του λοχαγού της βασιλικής σωματοφυλακής και προστάτη τους Ντε Τρεβίλ. Κάποτε ο Ντ Αρτανιάν με τους φίλους του αναλαμβάνει μια πολύ επικίνδυνη και λεπτή αποστολή: να πάει στην Αγγλία σε χρόνο ρεκόρ, για να σώσει την τιμή της βασίλισσας, που κινδυνεύει από τις μηχανορραφίες του μοχθηρού Ρισελιέ. Όμως, οι πράκτορες του Ρισελιέ τον ακολουθούν και προσπαθούν να ματαιώσουν τα σχέδιά του...