Ο Γεώργιος Παπανδρέου και το κυπριακό ζήτημα, 1954-1965 : ντοκουμέντα - Πετρίδης, Παύλος Β., 1947-2000 (University Studio Press, 1998)
Το βιβλίο, με βάση αδημοσίευτες και δυσεύρετες πηγές από το ανέκδοτο αρχείο Παπανδρέου, σκιαγραφεί τις παρεμβάσεις του Γεωργίου Παπανδρέου στο Κυπριακό ζήτημα από το 1954 ως το 1965. Χωρίζεται σε τρία μέρη που περιλαμβάνουν τις αγορεύσεις του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων για το Κυπριακό, ανέκδοτα ντοκουμέντα αναφορικά με την Κυπριακή κρίση κατά την πρωθυπουργία του Γ. Παπανδρέου και παρατίθενται αυτούσια τα πρακτικά της σύσκεψης στα Ανάκτορα Αθηνών για το Κυπριακό τον Μάιο του 1965.