Μεγάλοι Έλληνες οι 100 κορυφαίοι όλων των εποχών (Σκάι : BBC, 2009)
Οι σύντομες περιγραφές των 100 “Μεγάλων” που περιέχει το τρίτομο αυτό έργο είναι δουλεμένες από εκλεκτούς Έλληνες μελετηές της αρχαιότητας, του μεσαίωνα και του νεώτερου Ελληνισμού. Με την συμμετοχή τους αυτή προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μια γνωριμία με τους “μεγάλους” που πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει. Αν από την προσπάθεια επιλογής των “εκατό Μεγάλων Ελλήνων” μείνει η υπόμνηση ατόμων που πλούτισαν με διάφορους τρόπους τη ζωή μας και, ακόμα καλύτερα, αν το εγχείρημα μας προκαλέσει την ανάγκη να τους ανακαλέσουμε μέσα από τη γνωριμία με το έργο τους, τότε η προσπάθεια αυτή θα έχει εκπαιδευτικό αποτέλεσμα με μεγάλη απήχηση. Στον Α΄ τόμο παρουσιάζονται οι εξής προσωπικότητες: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Άγνωστος Στρατιώτης, Αισχύλος, Μανόλης Ανδρόνικος, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Αρχιμήδης, Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος, Θανάσης Βέγγος, Ρήγας (Φεραίος) Βελεστινλής, Άρης Βελουχιώτης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Γκάλης, Μανώλης Γλέζος, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, Πύρρος Δήμας, Δημόκριτος, Αθανάσιος Διάκος, Ίων Δραγούμης, Οδυσσέας Ελύτης, Επίκουρος, Ευκλείδης, Ευριπίδης, Θόδωρος Ζαγοράκης, Ηράκλειτος, Ηρόδοτος, Θαλής, Θεμιστοκλής, Μίκης Θεοδωράκης, Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, Θουκυδίδης, Ιουστινιανός, Ιπποκράτης.