Μιχαήλ Στρογκόφ - Verne, Jules, 1828-1905 (Η κλασική λογοτεχνία... σαν παραμύθι, 2004)
Ο γενναίος και ριψοκίνδυνος ήρωας του Ιούλιου Βερν ζωντανεύει εδώ σε μια μοναδική διασκευή για παιδιά. Γιατί ο νεαρός αξιωματικός Μιχαήλ Στρογκόφ πρέπει να διασχίσει μόνος του τη Σιβηρία; Ποιοι τον καταδιώκουν και γιατί; Ποια είναι αυτή η μυστηριώδης κοπέλα που συναντά στο τρένο και γιατί ταξιδεύει μόνη; Θα καταφέρει ο Μιχαήλ Στρογκόφ να εκτελέσει την αποστολή του με επιτυχία;