Απίθανες ιστορίες - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Νεανική βιβλιοθήκη ;, 1983)
Ένας μεγάλος συγγραφέας που λατρεύει τα παιδιά αναπλάθει με χιούμορ και φαντασία τόσο τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όσο και τα διάφορα κοινωνικά φαινόμενα και τις εξελίξεις τους μέσα από μύθους ζώων. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα κάνει προσιτά, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την αγάπη του στους μικρούς του φίλους, καθώς με δαιμονισμένο κέφι τα διδάσκει διασκεδάζοντάς τα και ανοίγει νέους ορίζοντες στη σκέψη μας.