Το κορίτσι της χρυσής ακτής - Mills, Marilyn Heward, 1968- (Ωκεανίδα, 2009)
Στην Αφρική, λίγο πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου καριέρες στήνονται και γκρεμίζονται, περιουσίες κερδίζονται και χάνονται, για τη δεκατετράχρονη Ματίλντα ο γάμος με τον πλούσιο μαύρο δικηγόρο σηματοδοτεί το απότομο και βίαιο τέλος τής παιδικής της ηλικίας. Όμως η πρώτη σύζυγος και μητέρα των παιδιών του είναι αποφασισμένη να μη δεχτεί αυτή την προσβολή. Η Ματίλντα θα παλέψει για την αξιοπρέπειά της με μόνο στήριγμα το νεαρό Βρετανό αξιωματούχο και την αλκοολική γυναίκα του. Εκείνη θα της μάθει αγγλικά. Εκείνος θα την ερωτευτεί παράφορα. Πέντε ζωές τόσο διαφορετικές, πέντε άνθρωποι από τόσο διαφορετικούς κόσμους, αγαπάνε, ερωτεύονται, πονάνε, ζούνε τη μαγεία της Αφρικής.