Δέκα σάντουιτς με ιστορίες - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Λωτός, 2009)
Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Ιάπωνας που λατρεύει τα χρυσάνθεμα μ'' ένα γάιδαρο με... κινητό; Μια γοργόνα μ'' ένα φοινικόδεντρο; Ένας χαρταετός με ψάρια που παίζουν μουσικά όργανα και προσπαθούν να κάνουν αλφαβήτες; Κανονικά καμία, εκτός κι αν βρεθούν όλα μαζί σ'' ένα σάντουιτς με ιστορίες. Όπως μπλέκονται στα σάντουιτς το σαλάμι, το τυρί, το ζαμπόν και οι ντομάτες, έτσι ακριβώς βρίσκονται δίπλα δίπλα οι γοργόνες, οι χαρταετοί, οι γιαγιάδες, τα φοινικόδεντρα. Σάντουιτς με χιούμορ και ευχάριστα κείμενα.