Υγρό φεγγαρόφωτο : μυθιστόρημα - Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Μαρία, 1933 (Κέδρος, 2009)
Ο αθώος που συναντά στο δρόμο του τη Μοίρα και πρέπει να αναμετρηθεί μαζί της.Γιατί τον άγγιξε η νύχτα του υγρού φεγγαρόφωτου.Γεγονότα ακατέργαστα, όπως τα γέννησε ο χρόνος. Με κίνδυνο της ζωής του ο Προμηθέας θα σώσει ένα πανάρχαιο κειμήλιο, την Ιερή Χάρτα, όπου είναι χαραγμένα τα μυστικά του γενετικού υλικού, αυτά που θα λυτρώσουν τον άνθρωπο από τον πόνο.Η Ιερή Χάρτα θα γίνει στόχος σκληρών συμφερόντων.Ο Προμηθέας σώζει την αρχέγονη γνώση και τη δίνει στους ανθρώπους.Και οι άνθρωποι τον τιμώρουν. Το Υγρό Φεγγαρόφωτο είναι ένα μυθιστόρημα για τη μοίρα και το θεό, για το μαρτύριο του πόνου και για το Ανεξήγητο.Ένα μυθιστόρημα για τον <<εθισμό στο χάος>> και για την κοινωνική αναλγησία.Η έσχατη απελπισία ως εμμονή ύπαρξης.Ή, αλλιώς, ως εμμονή ελευθερίας.