Σαχάρα : μυθιστόρημα - Cussler, Clive (Σύγχρονοι ξένοι πεζογράφοι, 2007)
Ο Ντερκ Πιτ, ατρόμητος τυχοδιώκτης και κορυφαίος εξερευνητής, μαζί με την ομάδα του διασχίζει τη Σαχάρα για να εντοπίσει τη θανατηφόρα τοξίνη που σκοτώνει τον κόσμο από περιβαλλοντική καταστροφή, έρχεται αντιμέτωπος με την υποχθόνια συνεργασία του διεφθαρμένου και δεσποτικού τυράννου του Μάλι με ένα Γάλλο μεγιστάνα. Στην καυτή έρημο αποκαλύπτει τυχαία την αλήθεια πίσω από δύο παλιά μυστικά: τη μοίρα ενός θωρηκτού του Εμφυλίου, που έχει σχέση με τη δολοφονία του Λίνκολν, αλλά και την τελευταία πτήση μιας διάσημης αεροπόρου, που το 1931 χάθηκε μυστηριωδώς στη Σαχάρα. Τώρα, ο Ντερκ Πιτ, μες στις αμμοθύελλες της ερήμου, θα αγωνιστεί για έναν πόλεμο που ο κόσμος δε γίνεται να χάσει. O Kάσλερ, μετρ της λογοτεχνίας του φανταστικού, συνθέτει ένα βιβλίο καταιγιστικής δράσης, το οποίο το 2005 διασκευάστηκε σε σενάριο για την ομώνυμη ταινία "Σαχάρα".