Της ζωής και της αγάπης - Τσαμαδού, Ελένη Κ. (Ελληνική λογοτεχνία, 2009)
Θα ήθελα να μπορούσα να τον αγκαλιάσω εκεί στη μέση του δρόμου να τον φιλήσω στο στόμα για να τον κάνω να πάψει να λέει λόγια πικρά.Θα ήθελα να βαδίζαμε χέρι χέρι, να έλαμπε ο ήλιος και να μην υπήρχε ο πόλεμος και η μυρωδιά του αίματος και των αντισηπτικών που έχουν ποτίσει την ύπαρξή μου.Όμως μια νοσοκόμα με στολή δεν μπορεί να κρατά από το χέρι έναν αξιωματικό εκτός και είναι τραυματίας ή τυφλός και πρέπει να τον οδηγήσει.Του άγγιξα φευγαλέα το χέρι -τόσο μόνο μπορούσα, τόσο μόνο μου επιτρεπόταν.