Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με φαντάσματα - Dickens, Charles, 1812-1870 (Νάρκισσος, 2008)
Τι καλύτερο από μια ιστορία με φαντάσματα που διαβάζεται μεγαλόφωνα γύρω από το τζάκι την παραμονή των Χριστουγέννων. Διηγήματα με ανέμους που ουρλιάζουν και χιόνια που σκεπάζουν σαν λευκό πέπλο στοιχειωμένα, παλιά αρχοντικά και ερημικά πανδοχεία· ήρωες που βασανίζονται από ένοχα μυστικά και κάποιο σκοτεινό παρελθόν. Αυτή η ανθολογία περιέχει είκοσι από τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων της αγγλόφωνης λογοτεχνίας. Κλασικοί συγγραφείς της βικτωριανής και της εδουαρδιανής εποχής (Γκάσκελ, Τσέστερτον, Ντε Λα Μαρ) παράλληλα με σύγχρονους αριστοτέχνες του σασπένς (Άικεν, Ντέιβις, Σπαρκ), όλοι εγγυώνται να χαρίσουν απλόχερα στον αναγνώστη αλησμόνητα ρίγη συγκίνησης και τρόμου... Περιέχονται τα διηγήματα: - Άλτζερνον Μπλάκγουντ, "Το σακίδιο" - Κυρία Γκάσκελ, "Η ιστορία της γριάς παραμάνας" - Αμέλια Μπ. Έντουαρντς, "Η άμαξα-φάντασμα" - Γ. Γ. Τζέικομπς, "Τζέρι Μπάντλερ" - Χιου Γουόλποουλ, "Η κυρία Λαντ" - Κάρολος Ντίκενς, "Η ιστορία των καλικαντζάρων που έκλεψαν ένα νεωκόρο" - Ήντιθ Γουόρτον, "Αργότερα" - Ρόμπερτσον Ντέιβις, "Όταν ο Σατανάς γυρίζει σπίτι για τα Χριστούγεννα" - Πρώην Οπλίτης Χ, "Γώμαι" - Ράσελ Κερκ, "Η πύλη του Παραδείσου" - Τζόαν Έικεν, "Σονάτα για άρπα και ποδήλατο" - Γκ. Κ. Τσέστερτον, "Το μαγαζί των φαντασμάτων" - Μ. Ρ. Τζέιμς, "Η ιστορία μιας εξαφάνισης και μιας εμφάνισης" - Μίριελ Σπαρκ, "Ο καθαριστής του πάρκου" - Κυρία Όλιφαντ, "Δέσμια της γης" - Σ. Τ. Α. Μπούρμαν, "Η ταφόπλακα" - Μαίρη Ελίζαμπεθ Μπράντον, "Τα πρώτα μου ευτυχισμένα Χριστούγεννα" - Βάιολετ Χαντ, "Η εγχείρηση" - Κυρία Μπέλοκ Λάουντς, "Η συνοδός" - Γουόλτερ Ντε Λα Μαρ, "Κακές συναναστροφές".