Σκοτώστε τον Ρόμελ : μυθιστόρημα - Pressfield, Steven, 1943- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία ;, 2008)
Φθινόπωρο 1942. Οι λεγεώνες του Χίτλερ σαρώνουν την Ευρώπη. Η Γαλλία έχει παραδοθεί. Ο Τσόρτσιλ και οι Άγγλοι είναι απομονωμένοι. Στη Βόρεια Αφρική, ο Ρόμελ και τα Πάντσερ του έχουν τρέψει σε φυγή τη βρετανική Όγδοη Στρατιά και ετοιμάζονται να καταλάβουν την Αίγυπτο, το Σουέζ και τις πετρελαιοπηγές της Μέσης Ανατολής. Κι ενώ η έκβαση του πολέμου είναι αμφίρροπη, οι Βρετανοί συλλαμβάνουν ένα απελπισμένο σχέδιο: στέλνουν μια μικρή, κινητή μονάδα με βαρύ οπλισμό πίσω από τις γερμανικές γραμμές, για να καταφέρει το χτύπημα που θα σταματούσε την προέλαση του Άφρικα Κορπς. Ο συγγραφέας που ταύτισε το όνομά του με την εξιστόρηση των πολέμων της αρχαιότητας υπογράφει ένα βιβλίο με θέμα μια ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου βασισμένη στα αληθινά κατορθώματα της Log Rage Desert Group (Ομάδα Ερήμου Μακράς Ακτίνας Δράσεως).