Ο νικητής είναι μόνος - Coelho, Paulo, 1947- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2008)
Το βιβλίο Ο Νικητής Είναι Μόνος είναι γεμάτο βαθυστόχαστες σκέψεις για την προσωπική δύναμη και τα αθώα όνειρα που χειραγωγούνται ή καταστρέφονται από την επιτυχία.Εκτυλίσσεται σε μία μέρα, στον κόσμο της μόδας και του κινηματογράφου, στο φεστιβάλ των Κανών.Είναι η ιστορία του Ιγκόρ, πετυχημένου Ρώσου επιχειρηματία, διατεθειμένου να φτάσει στα πιο σκοτεινά άκρα, προκειμένου να ξανακερδίσει το χαμένο έρωτά του, την πρώην γυναίκα του, την Εύα.Καθώς πάντα πίστευε ότι η ζωή του μαζί της ήταν μέρος ενός θεϊκού σχεδίου, της είχε πει ότι θα κατάστρεφε κόσμους ολόκληρους για να την ξαναφέρει κοντά του, αν ποτέ την έχανε.Όπως εκτυλίσσεται η ιστορία και εκτροχιάζεται η ηθική , στην επιφάνεια έρχεται η πάλη μεταξύ μιας δύναμης του κακού και της κοινωνίας....