Φύλακες άγγελοι. - Χατζή, Νάνσυ, 1977- (Ζήτη, 2009)
O Φίλιππος με την οικογένειά του αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στα Κύθηρα. Στο νησί τους φιλοξενεί η θεία Σοφία που ζει χρόνια εκεί. Μετά από ένα ατύχημα ο γιος της, ο Αλκης, δεν μπορεί να περπατήσει και έχει κλειστεί στον εαυτό του. Η παρουσία των άλλων παιδιών ίσως να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του.Στην παραλία ο Φίλιππος θα συναντήσει και τους παλιούς του φίλους. Η ομάδα θα ενωθεί ξανά και θα ζήσει μια νέα περιπέτεια.Ένας θησαυρός είναι κρυμμένος από τον Γερμανό διοικητή Βίλχεμ Ράις στο νησί, από την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Τα παιδιά περιπλανιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού αναζητώντας τα κομμάτια του χάρτη που θα τους οδηγήσουν στον θησαυρό και στο κλειδί που θα ανοίξει το παλιό σκουριασμένο σιδερένιο σεντούκι. Όμως η αποστολή τους είναι επικίνδυνη, γιατί ο Βίλχεμ Ράις επιστρέφει στο νησί αναζητώντας τον θησαυρό, που τότε δεν πρόλαβε να πάρει μαζί του...