Γενική και ανόργανη χημεία. - Περλεπές, Σπύρος Π. (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, 2000)
Δομή ατόμου, πυρηνική χημεία - Aτομικά τροχιακά, ηλεκτρονικές διαμορφώσεις - Περιοδικό σύστημα στοιχείων - Σθένη, Xημικοί δεσμοί - Yβριδισμός ατομικών τροχιακών - Συντονισμός ή μεσομέρεια - Στερεοχημεία - Στοιχεία Θερμοδυναμικής - Στοιχεία φωτοχημείας - Xημική ισορροπία - Σύμπλοκες ενώσεις - Συστήματα διασποράς - Hλεκτρολύτες - Oξείδωση, αναγωγή - Στοιχεία χημικής κινητικής - Στοιχεία φασματοσκοπίας.