Φως στις σκιές - Παπαδάκη, Πένυ (Σταθμός στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2008)
Τον πίστευε σαν θεό. Τον λάτρευε σαν άγιο. Την πρόδωσε σαν Ιούδας. Μα μόνο μετά το τελευταίο του φιλί η Ελένη κατάλαβε πως το χρυσό κλουβί του γάμου της είχε φυλακίσει μαζί μ αυτήν και κάθε της όνειρο. Έδωσε μια να βγει έξω στο φως, να σβήσει για πάντα το σκοτάδι που τη σκέπαζε, μα οι σκιές σ ακολουθούν όπου κι αν πας. Γιατί ο Άρης είχε φροντίσει να κρύψει κι άλλα μυστικά, τόσο μεγάλα, που ακόμη και το παιδί με μια άλλη γυναίκα, όταν αποκαλύφθηκε, φάνηκε σαν ένα τόσο δα αθώο ψέμα.