Νεράιδες και άλλα ξωτικά : ένα βιβλίο για τον κόσμο των νεράιδων, των ξωτικών, των καλικάτζαρων και άλλων μαγικών πνευμάτων - Melville, Francis (Κοχλίας, 2003)
Οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται τις νεράιδες ως μικροσκοπικά πλάσματα με παιδιάστικη όψη και διάφανα φτερά. Αυτές όμως είναι οι νεράιδες των λουλουδιών και ανήκουν σε ένα μόνο είδος από τα πολλά που υπάρχουν στη φύση. Το νεραϊδένιο βασίλειο είναι πολυποίκιλο και συναρπαστικό, αλλά ελάχιστα κατανοητό. Από πού έρχονται οι νεράιδες; Πώς επιβιώνουν; Έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση στις ιδιαίτερες δυνάμεις τους; Το βιβλίο "Νεράιδες και άλλα ξωτικά" απαντά σε αυτά, αλλά και σε άλλα ερωτήματα σε ένα ονειρικό ταξίδι στο νεραϊδόκοσμο, φέρνοντάς μας σε επαφή με διαφορετικά είδη νεράιδων που κατοικούν σ αυτόν το μαγικό κόσμο. Στα είδη συμπεριλαμβάνονται: 1) Τα πνεύματα του νερού, της φωτιάς, του αέρα και της γης, γνωστά ως στοιχειακά. 2) Τα νεραϊδένια πλάσματα που κατοικούν στο σπίτι και κάνουν χάρες. 3) Τα σκανταλιάρικα και πολλές φορές κακά πλάσματα που ενοχλούν αλλά και παρασύρουν τους ανθρώπους, όπως οι γοργόνες. 4) Αγγελικές νεράιδες και άλλα ξωτικά που βοηθούν όσους τους χρειάζονται. Το βιβλίο "Νεράιδες και άλλα ξωτικά" αποκαλύπτει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να απολαύσετε τη μαγική φιλία μιας νεράιδας και να δώσετε γοητεία στη ζωή σας.