Αιγυπτιακή πυραμίδα - Morley, Jacqueline (Περιπλάνηση, 2007)
Μέσα από το τρίτο εικονογραφημένο βιβλίο της σειράς "Περιπλάνηση", επισκεφθείτε μια Αιγυπτιακή Πυραμίδα και ανακαλύψτε όλα τα μυστικά που κρύβουν τα αξιοθαύμαστα αυτά κτίσματα. Μάθετε γιατί οι πυραμίδες έχουν αυτό το παράξενο σχήμα και παρακολουθήστε πώς δούλευαν οι εργάτες, αλλά και πώς μετέφεραν τις τεράστιες πέτρες. Περιπλανηθείτε σ' ένα αρχαίο χωριό της Αιγύπτου για να δείτε πώς ζούσαν οι κάτοικοι και επισκεφθείτε το παλάτι για να δείτε πώς ζούσε ο Φαραώ. Γνωρίστε, ακόμα, πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ταρίχευαν τους νεκρούς τους και ακολουθήστε τους αρχαιολόγους που ανακάλυψαν τον τάφο του Τουταγχαμών! Το τρίτο βιβλίο της σειράς "Περιπλάνηση" ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)