Άτλας της μουσικής : ιστορικό μέρος : από το μπαρόκ έως σήμερα. - Michels, Ulrich (Φίλιππος Νάκας, 1995)
Ο Άτλας της Μουσικής επιχειρεί να καλύψει με συνέπεια τον ευρύ και πολύμορφο κόσμο της μουσικής από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας σε δύο καλαίσθητους και πρακτικούς τόμους. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει το συστηματικό και θεωρητικό μέρος της μουσικής και αναφέρεται στην ιστορία της από τα πρώτα μουσικά βήματα των αρχαίων χρόνων έως την Αναγέννηση. Ο δεύτερος, ανά χείρας, τόμος καλύπτει τη μουσική δημιουργία από το Μπαρόκ έως τις μέρες μας, καθώς επίσης και τις σύγχρονες τάσεις και τεχνοτροπίες που επικράτησαν τις τελευταίες δεκαετίες του αιώνα μας. Στο τέλος παρατίθεται συνολικό και εκτενές αλφαβητικό ευρετήριο και των δύο τόμων, που καταξιώνει το έργο ως λεξικό και βιβλίο αναφοράς.