Αντιστασιακά παιδικά διηγήματα - Σακελλαρίου, Χάρης Ν., 1923-2007 (Κέδρος, 1984)
Τα διηγήματα του βιβλίου αυτού δεν είναι προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα, αλλά ένα απειροελάχιστο μέρος από πραγματικά περιστατικά, απ' όσα συντελέστηκαν στην περίοδο της γερμανοϊταλικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Και οι ήρωες των διηγημάτων -παιδιά ή νέοι- είναι πρόσωπα πραγματικά, που με το δικό τους τρόπο έδωσαν το «παρών» τους στη μεγάλη υπόθεση του Αγώνα για την απελευθέρωση. Η δράση κι η τύχη τους άγγιξαν το συγγραφέα, όπως θ' αγγίξουν και θα συναρπάσουν και κάθε ευαίσθητο μικρό ή μεγάλο αναγνώστη.