Δράκοντες και άλλα μυθικά τέρατα - Nigg, Joseph (Κοχλίας, 2003)
Δράκοι, μονόκεροι, γρύπες, τέρατα της θάλασσας και άλλα αρχαία ζώα που ποτέ δεν υπήρξαν συνεχίζουν να μας μαγεύουν με τις ονειρικές μορφές και τις μυστηριώδεις δυνάμεις τους. Αποτελούν εκφράσεις των ανθρώπινων φόβων και του θαυμασμού μας για τις φοβερές δυνάμεις της φύσης. Προικισμένα με μαγικές ιδιότητες, ενσαρκώνουν τις επιθυμίες μας για υγεία, πλούτη, σοφία και αθανασία, και επιπλέον μας γοητεύουν με την εκκεντρικότητά τους. Το βιβλίο Δράκοντες και άλλα μυθικά τέρατα είναι ένα ταξίδι μέσα στον υπερφυσικό κόσμο πλασμάτων που δεν υπήρξαν ποτέ, παρά μόνο στη φαντασία μας. Στις γεμάτες από εντυπωσιακές περιγραφές και εικονογραφίες σελίδες του ζωντανεύουν πάνω από 50 από τα πιο σαγηνευτικά και μυστηριώδη μυθικά πλάσματα. Ξεφυλλιζοντάς το θα συναντήσετε τη Χίμαιρα, την Ύδρα, τις Στυμφαλίδες, το Κράκεν, τη Σφίγγα και άλλα πασίγνωστα τέρατα, που στοίχειωσαν τη φαντασία γενεών και γενεών και εμπλούτισαν την παράδοση πολλών χωρών με μύθους και οράματα. Γνωρίστε λοιπόν από κοντά τα τέρατα του παρελθόντος και βουτήξτε στον υπέροχο τόπο της φαντασίας, του θρύλου και του μυστηρίου.