Η φιλοσοφία για αρχάριους - Huisman, Denis (Γράμματα, 1998)
Η φιλοσοφία, επί αιώνες βασίλισσα των επιστήμων, δοκιμάζεται σήμερα από τεράστια μοναξιά. Βέβαια, όλοι εξακολουθούν να τη μνημονεύουν και να την επικαλούνται, σχεδόν κανένας όμως δεν ασχολείται μαζί της. Ποιος θα καθίσει να διαβάσει σελίδες επί σελίδες για τα ερωτήματα της ζωής, όπως η ευτυχία και η αγάπη, ο Θεός και ο θάνατος, η ελευθερία και η γνώση, το δίκαιο και το ωραίο; Η φιλοσοφία για αρχάριους δίνει τις πρώτες απαντήσεις. Κι ακόμη, ερεθίζει τη σκέψη- και είναι χάρμα οφθαλμών με την εύστοχη εικονογράφηση της.