Εδώδιμα αποικιακά : ελάσσονα και ανέκδοτα κείμενα και ποιητικές μεταφράσεις, 1945-1995 - Σαββίδης, Γιώργος Π., 1929-1995 (Ερμής, 2000)
Το βιβλίο περιλαμβάνει αθησαύριστα πρώιμα κείμενα ενός νεαρού δημοσιογράφου που δεν αμελούσε τη θητεία του στη φιλολογία. Επίσης όψιμα κείμενα ενός ώριμου φιλολόγου που δεν αμελεί τη θητεία του στη δημοσιογραφία. Ανάμεσα στις δύο αυτές ενότητες των Εδωδίμων, παρεντίθενται τα αποικιακά: οι μεταφράσεις ποιημάτων και αποσπασμάτων που δημοσίευε επί μια πεντηκονταετία, καθώς και οι τέσσερις ανέκδοτες μεταφράσεις που βρέθηκαν στο αρχείο του. Σε επίμετρο παρατίθεται η υστάτη, ημιτελής βιβλιοκρισία του, και τρεις αθησαύριστες συνεντεύξεις του Γ. Π. Σαββίδη.