Ομάδες, κινήματα, τάσεις της σύγχρονης τέχνης μετά το 1945 - Τομανάς, Βασίλης; Καραγιάννη, Μαρία (Εξάντας, 1993)
Πραγματοποιημένο με τη συνεργασία ειδικών (ιστορικών, κριτικών της τέχνης, καθηγητών), αυτό το βιβλίο - λεξικό συγκεντρώνει μια πλούσια και εκτενή πληροφόρηση σχετικά με τα πολυάριθμα ρεύματα που διέτρεξαν την τέχνη από το 1945 μέχρι τη δεκαετία του '80. Παρουσιασμένο υπό τη μορφή αναλυτικών περιλήψεων, ταξινομημένων αλφαβητικά, περιγράφει κάθε τάση και κάθε ομάδα, τις οποίες τοποθετεί ιστορικά και πολιτιστικά, και διευκρινίζει τις θεμελιώδεις ιδέες τους και τους προβληματισμούς τους.