Αρχαία νομίσματα, ιστορικά τεκμήρια - Κραβαρτόγιαννος, Δρόσος, 1935- (Αρχέτυπο, 2009)
Ο συγγραφέας, γνωστός αρχαιόφιλος, ιστοριοδίφης και εκδότης, αλλά και συλλέκτης, ο οποίος δώρισε τη νομισματική του συλλογή (πάνω από 2.500 νομίσματα) στο Μουσείο της Άμφισσας, στον τόμο αυτόν παρουσιάζει και σχολιάζει ιστορικά, με γόνιμο τρόπο, τα τοπικά νομίσματα – τη συλλογή του, τους θησαυρούς και μεμονωμένα ευρήματα. Με τον τρόπο αυτόν, μια σημαντική νομισματική συλλογή γίνεται έναυσμα για την εμβάθυνση του ρόλου του νομίσματος στην ιστορική μας γνώση.