Ανθολογία νεοελληνικού γνωμικού λόγου, 1800-2000 - Ευαγγέλου, Ιάσων, 1926- (Δωδώνη, 2001)
Ανθολογούνται οι: Κοραής, Αδαμάντιος - Λασκαράτος, Ανδρέας - Ροϊδης, Εμμανουήλ, Καμπούρογλου, Δημήτριος - Σκόκος, Κωνσταντίνος κ.ά.