Εκυρά = Hecyra - Terentius Afer, Publius, 195-159 (University Studio Press, 1999)
Η Hecyra (ελλ. εκυρά = πεθερά) ήταν η πιο άτυχη από τις κωμωδίες του Τερεντίου. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το 165 π.Χ., η παράσταση διακόπηκε, μόλις οι θεατές πληροφορήθηκαν ότι την ίδια ώρα έδινε παράσταση ένας σχοινοβάτης. Το 160 π.Χ. παρουσιάζεται πάλι η Hecyra, και πάλι όμως οι θεατές προτίμησαν κάποιους αγώνες ξιφομαχίας. Η τρίτη παράσταση του έργου (το 160 π.Χ. πάλι) ήταν η επιτυχημένη.