Μυστική αποστολή Χρυσόμαλλον Δέρας : στα όρια του μύθου και της ιστορίας - Ψιμόπουλος, Άγγελος, 1934- (Δωδώνη, 2001)
Στο βιβλίο Μυστική αποστολή "Χρυσόμαλλον Δέρας" ο συγγραφέας πραγματεύεται τα γεγονότα της Αργοναυτικής Εκστρατείας βασισμένος κυρίως πάνω στα κείμενα των Αργοναυτικών, που μας άφησαν αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, καθώς επίσης και σε στοιχεία της σύγχρονης επιστήμης της ιστορίας, της γεωγραφίας, της ωκεανογραφίας καθώς και άλλων επιστημών, που άπτονται των γεγονότων, που ερευνούνται. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας ερευνά τον τρόπο δημιουργίας των μύθων και τη μέθοδο, με την οποία πρέπει να γίνει η αποκρυπτογράφησή τους, καθώς και ό,τι έχει σχέση με την Ιωλκό, τους Αργοναύτες και το πλοίο τους Αργώ. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας πραγματεύεται τη διαδρομή της Αργούς και τις περιπέτειες του Ιάσονα και των ηρωικών παλικαριών του στα πέρατα της οικουμένης. [...]