Η διαλεκτική του χρόνου στην ποίηση : ο χρόνος στην ποίηση - Τσικριτσή-Κατσιανάκη, Χρυσούλα Ζ., 1931- (Δωδώνη, 2000)
Η χρονικότητα είναι πρωταρχικό στοιχείο της ανθρώπινης υπόστασης και ιδιαίτερα βαθιά είναι η σχέση της με την ποιητική δημιουργία. Ο ποιητής πιστεύει ότι δίνει ποιότητα στον χρόνο του γράφοντας. Είναι φανερή η ασυνείδητη φιλοδοξία του για αιωνιότητα. Η αμφιβολία και αγωνία του για διάρκεια.