Τον καιρό του βουλγαροκτόνου - Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941 (Παπαδόπουλος, 1995)
Η Μακεδονία στην ηρωική επoχή του Βουλγαροκτόνου. Η Π.Σ.Δέλτα αναπλάθει την ταραγμένη εποχή των συνεχών αγώνων του ελληνισμού που μάχεται για την επιβίωσή του.